Péntek! :) Péntek! :) Péntek! Imádom a pénteket! A legeslegjobb nap a héten: már csak egy "kicsi" munka, és aztán két nap hétvége! :)

Jó annak, aki hamarabb végez, én sajnos nem tartozom ebbe a körbe. Ennek ellenére pénteken mindig feldobódott vagyok. Még akkor is, amikor 8. óra után egyedül ügyelek a suliban (egy lélek nem volt a folyosón rajtam kívül!, úgyhogy jó nagyot vigyáztam magamra, nehogy ingerenciám támadjon törni-zúzni, verekedni, veszekedni).

Még az sem tántorított el  a jókedvtől, hogy helyettesítenem kellett. Testnevelést! ;) Ez az igazi kihívás! Mintha éreztem is volna előre: elöző este tornáztam egy hatalmasat otthon (mintegy 24 percet!), és olyan, de olyan izomlázam volt, mint egy igazi sport emberenek. Kolléganőm az ominózus tesi óra előtt biztos, ami biztos alapon tudatta a gyerekekkel (13-os nagy lovak), hogy a tanárnő (mármint én) testnevelés szakos is, kosárlabda bajnok (soha nem kapok el egyetlen labdát sem), és persze futni is remekül tud (a busz után, esetleg). És ha mindez nem lenne elég, azt is közölte, hogy a tanárnő nagyon-nagyon komolyan veszi a testnevelést! Édesek voltak a srácok, nem tiltakoztak nagyon, mindössze egy kislány merészelte azt mondani, hogy "Nem is látszik a  tanárnőn, hogy tesi szakos." Felháborító! Hogy merte kitalálni és kimondani az igazságot?! :)

A tesi óra rendben lezajlott. Óra elején jött az osztály és nagyon szépen megkértek, hogy hadd kosarazzanak, én meg nagy kegyesen megengedtem. Persze utána egy kicsit érdekes, lehetett, hogy a kosárlabda bajnok tanárnő félemében maga elé teszi mindkét kezét (épphogy nem sikoltozva), mikor felé jön egy labda. :)

Tesi után is hoztam a  formám: a fiú öltöző kulcsa valahogy nem akart működni. Csak forgattam-forgattam, majd gyanús lett a mögöttem lévő apró kuncogás: "Tanárnő, a másik ajtóval kéne próbálkozni, ezen nincs zár!" Hú, tényleg, de ciki! Az ajtón a  kulcslyuk helyén csak egy nagy nyílás tátongott. Na, a nagy tesitanár végképp leszerepelt! :)

Én, a tesitanár, aztán délután összeszedtem a saját csemetéimet is az oviból. Na nekik aztán tényleg van energiájuk! Hogy honnan?! Én este már hulla fáradtan rogytam ágyba. Biztos a tesi óra miatt! ;)