És igen, megvolt végre! :) Túlvagyunk rajta! Persze ez csak olyan mis-más osztálykiránduláska volt, mert az ottalvást még nem mertem velük bevállalni. Ez csak olyan reggeltől-estig tartó együttlét volt. De olyan igazi, olyan jó.

"Tanárnő, én utáltam Á-t, de ma olyan jófej, és lehet vele beszélgetni." Ez az!!!! Erre vártam 2 éve!!! :)

Persze nem hazudtoltuk meg magunkat. Kezdődött azzal, hogy a 25 főből mindössze 9 jött el 8na jó, egy hivatalosan volt távol), aztán folytatódott azzal, hogy elvesztették a Salamon-toronyban a faxunkat. De hála és köszönet illeti a pénztáros nénit, aki megszánt minket, és ingyen bemehettünk.

Utána a fellegvárba igyekezett kis csapatunk. Hát mit mondjak: kövéren és 30-on túl ez elég merész vállakozás. Elsőnek indultam fel, de utolsónak érkeztem, és persze közben sűrűn megfogadtam, hogy jövőre csak az Alföldre vagyok hajlandó elmenni. Ja, és kicsit sem megallázó, hogy kis tizenhat éves csitrik és srácok rohangálnak körülöttem fel-le, majd újból fel-le. Mindezt jókedvűen, lihegés nélkül. Öregszem:)

Aztán jött az újabb menet: zuhé, de  ajavából. Na jó, akkor együnk. Majd újabb zuhé, újabb evés. (Közben megtudtam, hogy mi vár rám két kispasival 10 év múlva, élelmezésügyileg. Hát, nem túl pénztárcakimélő kilátások!:) )

 De eljött a  mi időnk, és elindult a  lelkes osztály a bob-pálya felé. Már majdnem a célban voltunk, amikor kis csapatom gyöngye, R., kitalálta, hogy rossz felé megyünk. Vissza a büféhez, ahol megkaptuk az utasítást, hogy irányozzunk megint arrafelé, ahonnan jöttünk. Persze az eső újra eleredt. A történethez persze az is hozzátartozik, hogy osztálykám lánykái egy szál sortban és topban, a fiai pedig hawaii gatyában és pólóban célozták meg a kirándulást. Hát mit mondjak: aggódtam egy kicsit a vacogásuk miatt.

A bobozás volt persze a legnagyobb élmény. Nem is hiszem el, hogy egy-két évszázaddal ezelőtt az ő korukban már férjek és feleségek voltak a tinik. :) Az enyémek abszolut felveszik a versenyt az óvisokkal visításban, örjöngésben, mindenben.

Na, a visszafelé út már gyorsabb volt: nadrágfék. nedves-csúszós avar. Na, ezt inkább a fantáziátokra bízom. :)

Útközben elveszett egy ernyő, amiért N. visszament, és amiért mi majdnem lekéstük az óránként közlekedő helyközi járatot. Na, volt nagy futás! "Jé, a tanárnőt még sosem láttam futni. lehet, hogy ez volt az első és az utolsó?" jöttek az epés megjegyzések csőstül. :) Persze az sem tett jót a tekintélyemnek, hogy kétszer majdnem elestem a buszon.

Hazafelé már éreztem, hogy a lábaim alig bírnak hazacipelni, és a pilláim mindúttalan lecsukodni készülnek. Hát mit mondjak, nem kellett altatni. Elég rég nem aludtam el este nyolckor. :)

Másnap persze mozogni is alig bírtam. Mit tesz a tunyulás! :)

De azért megérte! Jó volt! Nagyon! Jövőre ismétlés!!!