Drága osztálykám hihetetlen lendülettel vetette bele magát az irodalom rejtelmeibe, azon belül is a homérosz eposzokba. Bár a jegyeik nem ezt tükrözték, én hihetetlenül jól szórakoztam a dolgozatok javítása során.

Íme néhány példa:

Hasonlítsd össze az Iliászt az Odüsszeiával. "Az Iliászban még élt Akhilleusz, az Odüsszeiában már halott volt." (Oh, micsoda megállapítás!)

Milyen testi fogyatékossággal szokták Homéroszt ábrázolni? "Félkarú volt." (Te jó ég! Csak nem egy antik szobor, törött karral adta az ihletet?!)

Ki volt Thetisz? "Homérosz felesége." (Ehhez csak gratulálni tudok, hiszen így a homéroszi rejtély is megoldódni látszik. Elvégre, ha a feleségét ismerjük...)

Ki volt H. Schiemann? "Megtalálta azt, ami Görögországból maradt." (Ajaj, csak nehogy ezt egy görög is olvassa! Szegény elpusztult Görögország!)

Kérdés ugyanaz. "Résztvett a trójai háborúban." (Még jó, hogy irodalom órán fényképet is néztünk róla. Hát lehet, hogy jól tartotta magát az öreg, na de ennyire?!)

Egyszóval megvolt az élmény! Nem is gondoltam volna, hogy ilyen élvezetes lesz a dolgozatok javítása! :) Köszönöm nektek ,10 A!