Kihívás

Olvass el 2015-ben

1. egy könyvet, ami több mint ötszáz oldal.

2. egy klasszikus romantikus könyvet.

3. egy könyvet, amiből film is készült.:

4. egy könyvet, ami ebben az évben jelent meg.

5. egy könyvet, aminek a címében számjegyek szerepelnek.

6. egy könyvet, aminek szerzője még nincs 30 éves.

7. egy könyvet, aminek szereplői nem emberek.

8. egy vicces könyvet.

9. egy könyvet, amit nő írt.

10. egy misztikus vagy krimi könyvet.

11. egy könyvet, aminek címe csupán egy szóból áll.

12. egy novelláskötetet.

13. egy könyvet, ami egy másik országban játszódik.

14. egy szépirodalmi művet.

15. egy népszerű szerző első könyvét.

16. egy könyvet, amit a kedvenc íróm írt, de eddig még nem olvastam.

17. egy könyvet, amit egy barátom ajánlott.

18. egy Pulitzer Díjas művet.

19. egy igaz történeten alapuló könyvet.

20. egy könyvet az „Ezeket egyszer el kell olvasnom!” listám aljáról.

21. egy könyvet, amit édesanyám szeret.

22. egy könyvet, ami ijesztő.

23. egy több mint százéves művet.

24. egy könyvet, amit csupán a borítója alapján választottam ki.

25. egy könyvet, amit még az iskolában kellett volna elolvasnom.

26. egy memoárt.

27. egy könyvet, aminek egy nap alatt a végére lehet érni.

28. egy könyvet, aminek a címében ellentétes jelentésű szavak szerepelnek.

29. egy könyvet, ami egy olyan helyen játszódik, ahová mindig is el akartam jutni.

30. egy könyvet, ami abban az évben jelent meg, amikor születtem.

31. egy könyvet, amiről rossz véleményeket hallottam.

32. egy trilógiát.

33. gyerekkorom egy könyvét.

34. egy könyvet, amiben szerelmi háromszög van.

35. egy könyvet, ami a jövőben játszódik.

36. egy könyvet, ami egy gimnáziumban játszódik.

37. egy könyvet, aminek a címében szerepel egy szín.

38. egy könyvet, ami megríkatott.

39. egy varázslatos könyvet.

40. egy képregényt.

41. egy könyvet, aminek írójától még nem olvastam eddig semmit.

42. egy könyvet, ami az enyém, de eddig még nem olvastam el.

43. egy könyvet, ami a szülővárosomban játszódik.

44. egy könyvet, ami eredetileg nem az anyanyelvemen íródott.

45. egy könyvet, ami karácsonykor játszódik.

46. egy könyvet, aminek írójának monogramja megegyezik az enyémmel.

47. egy drámát.

48. egy betiltott könyvet.

49. egy könyvet, ami egy televíziós műsoron alapul vagy az készült belőle.

50. egy könyvet, amit többször elkezdtem, de sosem olvastam végig.

 

(Forrás: pozitivnap.hu)

Kipipálva:

Januárban:

9. egy könyv, amit nő írt: Fábián Janka: A német lány

Január

Nem szeretem a tél második részét, ezért aztán megpróbálom feldobni mindenféle jósággal. Ilyen nálam például a színház. M. nem nagyon akar jönni, de én hónom alá csapom, és megyünk. Legtöbbször nem bánja meg ő sem.

Jan. 11-én megnéztük gyerkőcökkel az Országjáró Mátyás királyt. Külön páholyunk volt, a legjobb helyen, úgyhogy nagyon élvezték a fiúk. Ráadásul az Új Színházban mindent bevetettek, hogy a mai digitális generációnak is élvezetes legyen: volt zenebona, lézerfény, képkivetítés. Jó volt. Egyszerre modern, és mégis hű az eredeti történethez.

Januárban még egy színházi élményben volt részünk, ezúttal a Vízkereszt, vagy amit akartok c. Shakespeare darabot néztük meg M.-el és  a kollégákkal a Pesti Színházban. Eredetileg a tanulóknak szerveztük a suliban, de összesen 5!!! fő jelentkezett (egy 800 fős iskolából). Lehangoló. Pedig  a darab tényleg nekik szólt. Nekem is tetszett, de néha már sok(k) volt, bohózatszerű. Mivel az eredeti mű csak egy váz volt, és a szövegen és megvalósításon a rendező és a Színművészeti Egyetem hallgatói közösen dolgoztak, így igencsak bele tudtak zsúfolni mindent, amit lehetett. Általában véve rendkívül szórakoztató volt, sokat nevettünk. Ifj. Vidnyánszky Attila, aki a bolondot játszotta pedig megcsillogtatta rendkívüli tehetségét. Szerintem, sokra viszi még. De imádtam a Mészáros Máté által megformált Tóbiás urat is, valamint Fesztbaum Béla alakítása is fantasztikus volt. Különösen fiataloknak ajánlom ezt a darabot, akik még fogékonyak az újra-másra, és nem ragaszkodnak a jól ismert klasszikus formákhoz.

Bevezettük januártól a Boldogság-gyűjtő dobozkánkat is. Ez valójában egy tárolódoboz, amibe kis cetliken dobáljuk (én) bele, ha valami jó dolog történt velünk. Ide kerülnek a színházi élmények is, valamint, ha a gyerekek örvendztetnek meg valamivel. Például, ha Zéti mosolygós arcot hoz a suliból. :) Jó lesz majd decemberben megnézegetni, hogy mennyi minden jó is történt velünk.

Egyébként éppen itthon vagyunk, mert Ádám elkapott valami vírust, de már kezd meggyógyulni, Zétinek pedig  a gyomrával voltak problémái. Annak ellenére iszonyúan élvezem az itthonlétet, hogy  a gyerekek betegsége miatt vagyok itthon. Amennyire nem éreztem magam soha jól a másik lakásban, annyira jól érzem magam ebben.

 

És íme: kertünk dísze, a kis hóvirág januárban.

Mostanában- december

Egy nagyon helyes "mozgalmat"fedeztem fel a neten, mégpedig  a "Mostanában én" kezdetű naplóféleséget, amiben fel lehet jegyezni magunkról ezt-azt. Sajnos nem tudom, hogy lehet beleírni a képbe, így csak mellé tudom feljegyezni.

Mostanában Fábián Jankát olvasok

nem nagyon hallgatok zenét, de ha mégis, akkor karácsony témakör van még mindig

decemberben végignéztem a Downton Abbey című sorozat 5. évadát

mindent eszem, decemberben túl sokat

mindent iszok, decemberben olyat is, amit máskor nem, pl. pezsgőt

szeretem a téli szünetet és a karácsonyt

utálom a szilveszetert és a januári iskolakezdést

félek a januári hosszú napoktól, a sötétségtől, hidegtől, az iskolától

alig várom a tavaszt

a tavszról álmodozom :)

2014

Ismét eltelt egy év. Hihetetlenül mozgalmas év volt. Egy évvel ezelőtt még csak meg sem fordult a fejemben, hogy nem a lakótelepi lakásunkban fogok megörgedni. Aztán hipp-hopp elröppen egy esztendő, és már egészen máshol hajtom álomra a fejem.

A januárra nem emlékszem, amúgy is egy nagyon utált hónapom. Ilyenkor, karácsony és szilveszter táján, még belegondolni is rossz, hogy ott van január és február végeláthatatlanul a sötétségeivel, a hidegjeivel, a kocsikaparós reggeljeivel. Még szerencse, hogy a közösségi oldalamon van egy-két fotó, ami alapján rekonstruálható az év. Így tudom, hogy január végén cirkuszban voltunk a családdal. Emlékszem, mekkora élmény volt a fiúknak az előadás, ahol csak úgy repkedtek az artisták. Mi meg M.-el a bohóctól rettegtünk, vagyis attól, hogy kihív és nekünk is bohóckodnunk kell. :)

Február: 11-én Ádám megnyerte korosztályában az iskolai szavalóversenyt, és a kerületi versenyen képviselhette az iskoláját. A tanító nénijével, Ica nénivel sokat készültek rá, és bár nem nyert,  hihetetlenül büszke vagyok rá!

Ebben a hónapban ünnepeltük Zétikém 8. szülinapját is, méghozzá (és tádám! ez hatalmas dolog ám!) a lakásunkon. Egészen addig ugyanis nem mertünk vendégeket hívni, mert a szomszédaink nem vették jó néven, ha bármi lehallatszott tőlünk, márpedig egy buli az hangos. De meglett, és nagyon klasszul sikerült! Kalózkodtunk-ettünk-ittunk és nagyokat játszottunk.

Egy hétre rá ismételtünk, kakaó-partyt rendztünk Ádámnak! Kevesen jöttek el, de így is megtört a jég: Ádámot befogadták az osztálytársai!

Februárban a gyerkőcök még egy díjjal gazdagodhattak: Zéti első helyezett lett a farsangon, Ádám pedig különdíjas.(Mackósajt és szellem voltak.)

Februárban indult a jégkorong-karrierjük is. Az első olyan sport, amit mindketten élveznek, és amit nem untak még meg. Sok időnket elveszi, de mindent megér az, hogy a srácoknak sikerélményeik vannak és boldogok.

A márciusról nem maradtak fenn emlékek.... :(

Áprilisban volt az iskolai nap, ahol Ádám újra elszavalta zajos sikerrel a versenyre megtanult versét.  Bár erről csak másodkézből vannak információim, mivel Zétény tüdőgyulladással feküdt otthon azokban a hetekben.

Bocsi! Március!!! Eszembe jutott, hogy március 15-én volt a fiúk első hokimeccse, valamint az, hogy akkor indítottuk útjára a lakás-ház-pojektet. ;)

Áprilisban elballagott életem első osztálya! :) Még mindig nagyon sok szeretettel gondolok rájuk vissza, és azt hiszem, soha nem lesz még egy ilyan osztályom, mint amilyen ők voltak.

Május 22-én kiköltöztünk az általam gyűlölt lakásból. Akkor még nem tudtuk, hogy mindenféle akadályok lassítják majd az álomházba költözést, és az csak 5 hónappal később valósul meg. A kettő közti időszak nehéz volt, de túlvagyunk rajta, és ez a lényeg.

Júniusban Ádámkám 10 éves lett. Már nagyfiú. Istenem, annyira emlékszem, amikor megszületett, soha nem felejtem el a gyönyörű szemeit, ahogy pislogott felém. :) Most meg már "csajozik", és parfümöt kér karácsonyra!

Ebben a hónapban az érettségik következtek, ami azért volt édes, mert a sajátjaimat érettségiztethettem, és ugyanezért keserű. Ekkor kezdtem el futni is, amit sajnos, technikai okok miatt decembertől egy pár hónapra fel kellett függesztenem.

A nyár gyorsan elrepült, mint mindig. IMÁDOM a nyarat!!! Idén kaptam egy bicajt (köszi, Magda), és közel 30 év után újra nyeregbe pattantam. Ez némi eufemizmus, mivel leginkább a szívinfarktus kerülgetett az elején, de keményen nyomtam a család kedvééért. Hihetelen nagy émény ugyanis együtt kerekezni a családdal.

Szeptemberben új tanító nénit kapott Zéti Ildikó néni helyett. Ezúton is sok-sok hála és szeretet Zsóka néninek, aki ennyi szeretettel fordult Zéti felé.

Nekem is új osztáylom lett, bár közel sem olyan, mint az előző, hiszen ők már mind nagyok, érettségizettek, és csak kétszer találkozom velük a héten.

Október nagy eseménye volt, hogy beköltöztünk álmaim házába!!!! :)

Novemberben leginkább a suli vette el az időmet, a fiúké és az enyém. Ritkán fáradok el ennyire karácsonyra, de most sikerült!Drága M. is egy évvel idősebb lett.

December, oh, áldott december! A kedvenc hónapom! Advent-karácsony-téli szünet!!! :) A legeslegszebbek!!!! :)

Hát, ennyi. Leírva nem is olyan sok, de végigcsinálni nem volt könnyű. De hálás vagyok a Jóistennek, hogy ennyi jóval megajándékozott ebben az éveben is.

Feedek
Megosztás
Feedek
Megosztás
Zétény

Lilypie Kids Birthday tickers

Ádám

Lilypie Kids Birthday tickers

Mi

Daisypath Anniversary tickers